Instagram

Zo hou je jouw huis koel in de zomer! – tips

Is het in jouw in huis ook altijd zo warm in de zomer? In dit artikel geef ik een aantal handige tips om het huis koel te houden. Benieuwd? Lees dan snel verder.

1. Gordijnen

Laten we beginnen met één van de bekendste tips. Sluit de gordijnen, luxaflex of rolluiken in huis. Hierdoor hou je al veel warmte tegen. Heb je niks voor het raam hangen? Gebruik dan een laken of doek.

huis zomer

2. Luchten

Zet in de s’ morgens heel vroeg alle ramen open, zodat de koude lucht nog lekker door het huis kan waaien. Is de zon aan het einde van de dag verdwenen en koelt het buiten af? Tijd om weer de ramen open te zetten. 😉

3. Koken

Ga het liefst voor een simpele maaltijd waarbij je niet te lang in de keuken hoeft te staan, of de oven te gebruiken. Hierdoor wordt je huis alleen maar warmer. Kies bijvoorbeeld voor sushi, een frisse aardappelsalade, koude tapas, barbecueën of bestel ergens je favoriete avondeten.

4. De goedkope airco tip

Leg voor de zekerheid een paar plastic flessen water of koelboxelementen in de vriezer. Zo kun je deze in de avond voor voor een draaiende ventilator zetten. Een slimme tip voor een doe-het-zelf-arico. 🙂

huis zomer

5. Douchen

Neem een lekkere koude douche en ga vervolgens met je natte haren buiten onder de parasol zitten. Persoonlijk vind ik dit echt super fijn om even af te koelen.

6. Maak je niet te druk

Koop van te voren een leuk tijdschrift, zet een kannetje limonade in de koelkast. Zo heb je ook nog een verfrissend drankje tijdens jouw bezigheid.

huis zomer

Heb jij nog meer tips om het huis koel te houden in de zomer? Laat het dan vooral weten in een reactie onder deze post. Hopelijk heb je iets aan deze tips gehad. <3

Misschien vind je dit artikel ook leuk om te lezen?

Liefs
x

Psst. Volg jij me al op @Enjoyyourownbeauty.nl of @Foodvibes.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 11 augustus 2020 / 08:44

    Hele handige tips! Hier zijn de rolluiken omlaag en heb ik de deuren open tot het warmer wordt of ik moet gaan werken. De enige tip die ik nog zou kunnen verzinnen is eet een ijsje extra haha. Fijne dag 🙂 !

  2. 12 augustus 2020 / 19:50

    Hey, bedankt voor de leuke tips ! Dit zijn allemaal weetjes die wij al reeds gebruiken, maar een airco in huis hebben we ook alvast. En voor de kids een lekker ijsje eten verkoelt ook al snel !