Zomerse wijntjes van Novus Fumus

Een tijdje geleden kreeg ik dit super leuke pakketje toegestuurd van Novus Fumus. In dit pakketje zaten twee heerlijke wijntjes die ik graag met jullie wil delen. Dus.. ben jij een echte wijndrinker of dol op een wijntje, lees dan gezellig mee.

Persoonlijk hou ik wel van een lekker wijntje en zeker in de zomer, wanneer je op een terras kunt vertoeven. In het pakketje zat een fles Bostavan Merlot rosé die afkomstig is uit Moldavië.

De wijn is erg lekker en zeker als je van fris en fruitig houdt! De wijn is droog maar heeft niet een té droge smaak. Een zacht wijntje waarin je de bessen en druiven goed kunt herkennen.

Rosé kun je het beste serveren op 8-10 graden, net zoals een witte wijn. Deze wijn is heerlijk bij vlees of visgerechten, of gewoon bij een frisse salade!

In mijn pakketje zat ook nog een een fles chardonnay van Purcari 1827. Chardonnay is mijn favoriet wanneer ik uit eten ga. Ik drink hem dan ook vaak bij een Italiaans gerecht zoals pasta. Novus Fumus schrijft het volgende: ‘Het is een belegen droge witte wijn met een bloemig aroma, een vleugje exotisch fruit en het heeft een lichte ondertoon van amandel.’ Ik ben dan ook erg benieuwd naar deze wijn, lets try!

Deze wijn is zes maanden gerijpt in een eiken vat en wordt aanbevolen bij het eten van kaas, visschotels en milde kipgerechten.

Deze chardonnay is heerlijk fris en de droge, fruitige smaak vind ik echt top! Precies zoals een chardonnay hoort te zijn. Serveer ook dezen wijn net zoals de rosé wijn op ongeveer 8 a 10 graden.

Naast de lekkere smaak van deze wijnen vind ik het ook echt tof dat de flessen nog een kurk hebben! De meeste wijnen hebben geen kruk maar een dop die je gewoon open kunt draaien. Een kurk vind ik persoonlijk toch net wat meer luxe.

Mocht je dol zijn op droge wijnen dan zijn deze wijntjes zeker iets voor jou! Beide flessen wijnen bevatten 13,5 % alcohol en zijn perfect om deze zomer eens te proberen. Klik op de onderstaande linkjes om meer informatie te vinden op de website van Novus Fumus.

De lekkerste wijn vond ik persoonlijk de Chardonnay maar dit is natuurlijk omdat ik deze wijn vaker drink en puur mijn smaak! Wijn moet je leren drinken net zoals koffie, en daarom raad ik jullie deze wijn zeker aan. Ideaal voor een lekkere zomeravond met wat koude, hartige hapjes zoals coburgerham/kaas rolletjes!

Wat is jullie favoriete drankje?

Liefs
x

Dit artikel bevat gesponsorde producten.

Join the Conversation

  1. Zo te lezen zijn dat heerlijke wijntjes! Zelf ben ik ook een echte wijnliefhebber. In de winter als het buiten guur en koud is drink ik het liefst rode wijn. Gezellig bij de houtkachel en brandende kaarsjes. En natuurlijk bij een lekkere stoof- of ovenschotel!
    Maar zodra het buiten terrasweer is schakel ik over op droge witte wijn en soms Prosecco. Meestal een lekkere koele Sauvignon Blanc of een Pinot Gris, heerlijk.
    Groetjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close