Instagram

DIY Wenkbrauwen epileren

Wenkbrauwen epileren, een klusje wat veel meiden overlaten aan een schoonheidsspecialiste. Dit komt omdat het toch wel als een ‘eng’ karweitje wordt gezien. In dit artikel laat ik zien op welke manier ik mijn wenkbrauwen doe. Hopelijk vinden jullie dit net zo’n gemakkelijke manier als ik!

Wat je nodig hebt bij het epileren van de wenkbrauw is:  dagcrème, wenkbrauwverf,  vettige olie, tonic, schaar, koude wax strips, pincet en een watje om de haartjes op te leggen.

Wanneer je de wenkbrauwen epileert is het belangrijk om zo dicht mogelijk bij je eigen vorm te blijven. Op deze manier voorkom je een mislukte epileer poging. Bij het bepalen van jouw natuurlijke wenkbrauwvorm kun je een potlood gebruiken. Bepaal eerst via de onderstaande foto jouw natuurlijke wenkbrauwvorm voordat je gaat epileren.

Zoals je kunt zien moet de wenkbrauw altijd beginnen bij nummer 1. Wanneer je een potlood strak vanaf de neus naar boven trekt moet je uitkomen op het ‘hoogste’ punt van de wenkbrauw nummer 2. De wenkbrauw moet eindigen bij nummer 3. Wanneer je dit hebt gecheckt kun je aan de slag met het epileren. Don’t be nervous, take it slowly.

Wanneer ik klaar ben met het epileren is mijn huid onder de wenkbrauw rood geworden van al dat gepluk. Om de huid te kalmeren gebruik ik nu een tonic zodat het wat verkoelt.

Wenkbrauwen epileren, zou jij nu zelf durven?

Nu is het tijd om te verven. Ik gebruik de verf van Delia Cosmetics en deze verf is te koop bij de Big Bazar voor €1.49. De verf meng ik in een bakje en vervolgens smeer ik met een kleine kwast precies mijn wenkbrauwen in. (doe dit zo precies mogelijk anders krijg je vlekken in de huid.)

De verf laat ik 10-15 min inwerken en daarna haal ik het er af met de Kruidvat Skin Science Gentle Cleansing Oil. Deze is te koop bij de Kruidvat voor €2,29. Voor het verwijderen van de verf kun je ook prima een andere remover gebruiken.

Omdat mijn huid nog wat vettig aanvoelt, haal ik met een tonic de laatste vettigheid weg.

Na het verven van mijn wenkbrauwen gebruik ik de wax strips van de Action om nog een strakker effect te creëren. De wax strips zijn te koop voor €1.80. Ik knip een strookje van de wax strips af en deze wrijf ik goed tussen mijn handen zodat ze warm worden. Op deze manier kun je wax strips gemakkelijk van elkaar aftrekken. Ik plak aan de bovenkant van mijn wenkbrauw de wax strip en trek hem er vervolgens af.

Wanner ik de bovenkant heb gedaan ga ik verder met de zijkant. Dit doe ik op precies dezelfde manier.

Zoals je kunt zien zitten er nog wat lijmresten op mijn wenkbrauw. Deze kun je heel gemakkelijk verwijderen met een olie. Wanneer je dit hebt gedaan ben je klaar met de wenkbrauwen.

Als laatste smeer ik altijd een verzorgende dagcrème op de plekken waar mijn huid rood geworden is zodat het kan kalmeren. Voor mijn dagelijkse Make-up gebruik ik altijd een wenkbrauw filler of een wenkbrauw poeder. Dit heb ik dan ook gedaan op de onderstaande foto.

Misschien vind je dit artikel ook leuk om te lezen?

Tip: zorg dat je de huid met de andere hand strak houdt tijdens het waxen. Op deze manier doet het minder zeer en wordt de huid minder rood.

Wenkbrauwen epileren, durf jij het aan?

Liefs
x

Psst. Volg jij me al op @Enjoyyourownbeauty.nl @Foodvibes.nl of Youtube?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Tine.
  27 oktober 2017 / 12:49

  Wat is deze site mooi beschreven! Ik ga je artikelen zeker gebruiken, bedankt voor de informatie.

  • enjoyyourownbeauty
   Auteur
   3 november 2017 / 19:27

   Dankjewel!