Instagram

Wat aten wij deze week? – nummertje 4

Maandag

We starten de week met curry. Deze curry kocht ik bij de Albert Heijn, het was de Fairtrade Original Rode curry kruidenpasta. Ik wokte wat groente en kip en serveerde dit met aardappelpuree. Het was super lekker, maar iets te pittig. De volgende keer gebruik ik meer kokosmelk, voor een mildere smaak. 😉

Klik hier voor het recept: pittige curry met Thaise groente en aardappelpuree

Dinsdag

Spinazie-omelet, dit is een gerecht wat je op je lijstje moet zetten om eens te maken! Het vult super goed en is simpel om te bereiden. Wij aten dit op een ovenbroodje. Benieuwd hoe je dit recept maakt? Klik dan hier: Spinazie-omelet

spinazie-omelet

Woensdag

Het werd een ‘wokkende’ warboel met krieltjes haha. De groente die nog in de koelkast lag en op moest waren taugé, champignons, hamblokjes en rode paprika. De groente deed ik door de krieltjes en serveerde er tonijn, komkommerschijfjes en een zigeunerschnitzel bij.

Donderdag

Dit gerecht had ik gelezen in het boekje van de Jumbo waar allerlei recepten in staan. Het was de Gnocchi-spinazieschotel met tonijn. Persoonlijk vond ik hem niet geweldig, een beetje flauw. Deze staat helaas niet op mijn lijstje voor de volgende keer.

Vrijdag

Tijd voor pasta, yes! Ik maakte weer mijn favoriete gerecht, de verse ravioli met pesto, bloemkool en taugé. Het is zo simpel en smaakvol door de verse groente en pesto.

Zaterdag

Salades eten we niet vaak, dus hier wou ik verandering in brengen. Zaterdag hadden we eind van de middag wat borrelhapjes op tafel staan. Door al het lekkers hadden we geen zin in een flinke maaltijd, dus besloot ik een koolsalade te maken.

De koolsalade is o.a. gevuld met rozijntjes, druiven, appel en stukjes wortel. Dit gerecht vult voor een salade echt prima! Inmiddels is het recept ook op mijn blog te vinden: Koolsalade met appel, rozijnen en druiven.

koolsalade

Zondag

Zondag maakte ik een schotel die ik al heel lang niet had gemaakt: ovenschotel zalm dille. Het recept is helemaal niet moeilijk en de frisse smaak van dille en zalm is werkelijk verrukkelijk!

zalm

Het waren deze week gevarieerde bordjes! Wat at jij deze week?

Liefs
x

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten op mijn blog? Volg mij dan ook op Instagram: FoodVibes.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 8 maart 2020 / 10:09

  Oh ik eet curry eigenlijk altijd gewoon met rijst haha. Al lijkt het me met aardappelpuree ook best wel lekker, misschien toch eens proberen!

  • 8 maart 2020 / 11:12

   Haha! Meestal eet je dit soort gerechten met rijst, alleen wou ik toch iets met ‘aardappels’ doen. Echt een aanrader! 🙂

 2. Immie
  9 maart 2020 / 10:08

  Dat ziet er allemaal weer heerlijk uit Fabiënne!
  Dit was ons weekmenu:
  Maandag: ovenschotel met broccoli
  Dinsdag: roerbakschotel met spitskool en shoarma
  Woensdag: visschotel met groene asperges
  Donderdag: stoofpotje met kip, courgette en sperziebonen met couscous
  Vrijdag: sla met gebakken aardappeltjes en een rundervink
  Zaterdag: een borrelavond met verschillende hapjes/tapas
  Zondag: boeuf strofanoff met zilvervliesrijst
  Ik vind het elke dag best moeilijk om weer te bedenken wat we gaan eten en ik haal veel recepten van internet, vooral als ik iets in de koelkast heb liggen dat op moet.
  Trouwens een tip voor je curry: ik gebruik altijd groene currypasta. Die is milder dan de rode variant. En de Thaise roerbakgroente is ook pittig, dus ik gebruik dan Chinese of Japanse roerbakgroente. En inderdaad een heel pakje kokosmelk van 200 ml er door.
  Groetjes!

  • 10 maart 2020 / 12:51

   Leuk om te lezen wat jullie hebben gegeten!
   De groene curry wil ik zeker nog eens proberen, dank voor tip. 🙂