Verse tomatensoep met Romatomaten

Tomatensoep wie lust het niet? Ik ken tenminste weinig mensen in mijn omgeving haha. Een verse soep met een heerlijke zoete smaak gemaakt met stevige romatomaten. Lekker voor de zondag op een druilerige dag, lees je mee?

Wat heb je nodig? (4 á 5 personen)

  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • +/- 750 gram romatomaten
  • 750 ml water
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • scheutje kookroom (optioneel)
  • scheutje olie
  • basilicum
Verse tomatensoep met Romatomaten

Bereidingswijze

Snij de ui in fijne stukjes en bak deze met een scheutje olie in een soeppan , tot de ui glazig wordt. Voeg daarna de geperste knoflook toe en bak dit ongeveer 1 minuut mee.

Verse tomatensoep met Romatomaten

Daarna bak je de tomaten parten ongeveer 5 minuten en kun je het water toevoegen samen met de bouillon. Als laatst roer je de tomatenpuree door de soep en laat je het nog een klein kwartiertje koken op laag vuur.

Verse tomatensoep met Romatomaten

Pureer de tomatensoep met een staafmixer en laat de soep nog een 1 á 2 minuten koken. Schenk in elk bord of kommetje de tomatensoep en garneer met een beetje kookroom en wat basilicum!

Bekijk ook eens: Romige gevulde paprikasoep

Eet smakelijk!

Liefs
x

P.s. Volg jij me al?
Instagram @enjoyyourownbeauty.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten op mijn blog? Volg mij dan ook op Instagram: FoodVibes.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *