Sushi bazooka testen + recept – review

Een poosje geleden besloot ik een sushi bazooka te bestellen. Waarom? Het leek me een super handig hulpmiddel om sneller en makkelijker sushi te maken. Benieuwd of een bazooka echt werkt? Lees dan snel verder.

Sushi bazooka

Deze sushi bazooka bestelde ik bij Bol.com voor €15,95. Niet heel goedkoop, maar als het werkt is het zo leuk!

Sushi bazooka

Ingrediënten ( voor 2 á 3 pers.)

  • 250 gram Saitaku Sushi rice (de producten van Saitaku kun je vinden bij de Ah & Jumbo)
  • 3 á 4 bladen Saitaku Sushi nori (zeewier)
  • Scheutje sojasaus
  • 1 kipschnitzel
  • 1 avocado
  • scheutje mayonaise

Bereidingswijze

Kook en bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Maak beide delen van de koker een klein beetje nat en schep er dan wat rijst in. Druk de rijst vervolgens aan met de staaf, er ontstaat dan een kleine geul in het midden, zoals je kunt zien op de onderstaande foto.

Sushi bazooka

Snij de gebakken kipschnitzel in reepjes, zo ook de avocado.

Leg aan de ene kant wat reepjes van de kipschnitzel en aan de andere kant de avocado. Smeer er vervolgens een beetje mayonaise over.

Sushi bazooka

Zelf hou ik niet van vis, vandaar de combinatie met kip en avocado. Maak gerust je eigen variatie, je kunt er van alles tussen stoppen.

Leg de staaf in het schroefdraad en klap daarna de bazooka dicht met de beugeltjes aan de zijkant. Klik de dop op het uiteinde van de bazooka.

Draai nu de staaf een paar slagen naar binnen tot je voelt dat de rol stevig is.

Sushi bazooka

Wanneer je denkt dat de rol stevig is, haal je de dop van de bazooka af en kun je hem naar buiten drukken. Als laatste kun je een vel zeewier om de sushi rollen. Maak het uiteinde van het zeewier een klein beetje nat zodat het goed blijft plakken.

Tip: leg alvast zeewier klaar, zodat de rol gelijk op het matje komt.

Snij elk stukje van de sushi met een scherp en nat mes, anders blijft de rijst aan het mes plakken.

Conclusie

Persoonlijk vind ik de sushi bazooka erg handig, al blijft het een klusje om de rijst goed te koken haha. De bazooka maakt mooie en stevige rollen, aanrader dus!

Misschien vind je dit artikel ook leuk om te lezen?

Eet smakelijk!

Liefs
x

Psst. Volg jij me al op @Enjoyyourownbeauty.nl of @Foodvibes.nl ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments

  1. 9 juli 2020 / 16:19

    Oké, dit is iets wat ik in mijn leven moet hebben!!!

  2. 9 juli 2020 / 21:33

    Het is dat ik die rijst nog steeds niet goed kan koken, anders wist ik het meteen haha. Dit gaat wel op het ideeën lijstje voor mijn verjaardag of kerstmis, dan heb ik nog een half jaar om die rijst goed te leren koken haha.