Instagram

Recent

  • Update CHV SmartFilm – Mijn ervaring

    Update CHV SmartFilm – Mijn ervaring
  • Een Oosters tapijt kopen? De nieuwste woontrend!

    Een Oosters tapijt kopen? De nieuwste woontrend!
  • Top 5 leukste schoenen voor deze zomer!

    Top 5 leukste schoenen voor deze zomer!

Romige pasta pesto met kipballetjes en champignons

Deze heerlijke romige pasta pesto met kipballetjes is een recept dat je echt eens moet proberen! Een onwijs lekkere pasta met pesto die heel makkelijk te maken is. Daarnaast ziet het gerecht er ook nog eens heel leuk uit door de kipballetjes! Nieuwsgierig naar dit recept? Lees dan snel verder!

Let op:
Deze recepten verdwijnen binnenkort van deze site. Je kunt alle recepten vinden op mijn nieuwe blog: Foodvibess.com!

Psst. Volg jij me al op Instagram? @Enjoyyourownbeauty.nl, @Foodvibes.nl of Pinterest?

Pasta pesto met kipballetjes

Ingrediënten voor 2 personen

  • 180 gram spaghetti
  • 300 gram kipgehakt gekruid
  • 3 theelepels pesto
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 100 gram mozzarella
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas
  • 230 ml kookroom
  • 125 gram mascarpone
  • 3 theelepels basilicum
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 ui
  • 150 gram champignons
  • 1 bosui
  • snufje zwarte peper en zout
Pasta pesto met kipballetjes

Bereidingswijze – Pasta pesto met kipballetjes

Doe als eerste het kipgehakt in een kom. Gebruik je ongekruid kipgehakt? Strooi er dan nog wat kipkruiden over. Rasp nu de mozzarella of snij deze in hele fijne blokjes. Doe de mozzarella, pesto, paneermeel, zwarte peper en zout bij het kipgehakt en meng alles goed door.

Kook ondertussen de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Pasta pesto met kipballetjes

Rooster de pijnboompitten in enkele minuten in pan en bewaar deze in een kommetje voor later.

Pasta pesto met kipballetjes

Maak van het kipgehakt kleine balletjes van gelijke grote. Bak de balletjes in een pan met een scheutje olie of boter in 15 á 20 minuten gaar. Regelmatig keren.

Snipper een ui en snij de champignons in stukken. Bak de ui en champignons in een diepe (wok) pan in enkele minuten gaar en voeg dan de kookroom, mascarpone, basilicum, Parmezaanse kaas, snufje zwarte peper en zout toe. Roer alles goed door tot je een mooie egale saus hebt en draai het vuur laag.

Roer de gekookte spaghetti samen met de gesneden ringen bosui door de saus en schep als laatste de gehaktballetjes door de saus.

Pasta pesto met kipballetjes

Serveer de pasta pesto met kipballetjes in een leuke kom en strooi er eventueel nog een beetje Parmezaanse kaas over.

Misschien vind je dit gerecht ook leuk om te lezen?

Pasta pesto met kipballetjes

Ga jij deze heerlijke romige pasta pesto met kipballetjes proberen?

Eet smakelijk!

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *