Instagram

Romige Lasagne Bolognaise -recept

Deze heerlijke romige lasagne bolognaise is niet moeilijk om te maken en is ontzettend lekker! Deze lasagne maak je o.a. met verse bechamelsaus, gezeefde tomaten, gehakt en champignons. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Let op:
Deze recepten verdwijnen binnenkort van deze site. Je kunt alle recepten vinden op mijn nieuwe blog: Foodvibess.com!

Ingrediënten (2 á 3 personen)

  • 500 gram gezeefde tomaten
  • +/- 6 lasagnebladen
  • 200 á 300 gram gehakt
  • 1 grote ui
  • +/- 200 gram geraspte kaas
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 250 gram champignons
  • beetje gehaktkruiden
  • snufje (zwarte) peper, zout en Italiaanse kruiden
  • 50 gram boter of margarine
  • 60 gram bloem
  • 500 ml melk
  • Tip: voeg ook eens gesneden prei toe.

Verwarm de oven voor op 150 á 160 graden.

romige lasagne bolognaise

De bolognaise saus

Rul het gehakt gaar in een grote (wok) pan en strooi er wat gehaktkruiden over. Als het gehakt gaar is kun je de gesnipperde ui toevoegen. Is de ui glazig geworden? Roer dan de tomatenpuree goed door het gehakt en vervolgens de gezeefde tomaten.

Snij de champignons in stukken (niet te klein) en roer deze op het laatste moment door de saus. Zo blijven de champignons lekker stevig. Breng de saus als laatste op smaak met een snufje peper, zout en Italiaanse kruiden. Draai daarna het vuur uit.

romige lasagne bolognaise

Zó maak je bechamelsaus

Nu is het tijd om de bechamelsaus te maken. Dit is niet moeilijk, maar je moet er wel even de tijd voor nemen.

Smelt 50 gram boter in een pannetje en voeg daarna de bloem toe. Roer dit in ongeveer 1 minuut tot een papje zoals op de onderstaande foto, op laag vuur.

Voeg nu elke keer een klein scheutje melk toe en blijf ondertussen roeren. Is de melk opgenomen? Voeg dan het volgende scheutje toe. Herhaal dit proces tot alle melk op is en breng op smaak met een snufje peper en zout. Draai daarna het vuur uit.

De romige lasagne bolognaise maken

Begin met een laagje saus op de bodem, daarna twee lasagnebladen en weer een schep saus.

romige lasagne bolognaise

Verdeel nu een paar scheppen bechamelsaus over het gehakt en maak af met een beetje geraspte kaas.

Leg er daarna weer twee lasagnebladen over, saus, bechamelsaus en een handje geraspte kaas. Herhaal dit proces tot je 3 laagjes hebt gebouwd.

romige lasagne bolognaise

Eindig met een laagje bechamelsaus en wat geraspte kaas. Strooi er als laat nog een beetje (zwarte) peper en Italiaanse kruiden oven.

Schuif de lasagne bolognaise in de oven en laat deze garen voor +/- 20 á 30 minuten.

Tip: Laat de romige lasagne bolognaise even afkoelen zodat je de lasagne ‘stevig’ uit de ovenschaal kunt scheppen.

Psst. Volg jij me al op @Enjoyyourownbeauty.nl, @Foodvibes.nl of Youtube?

romige lasagne bolognaise

Misschien vind je dit gerecht ook leuk?

Hoe maak jij lasagne en wat is jouw favoriete variant?

Eet smakelijk!

Liefs
X

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *