Romige spaghetti met bloemkool

Romige spaghetti met roosjes bloemkool is erg lekker! Dit gerecht is niet moeilijk om te maken en het staat ook nog eens snel op tafel. Benieuwd naar het recept, scrol dan naar onderen!

Ingrediënten (2 personen)

  • 400 gram bloemkool
  • 160 gram spaghetti
  • 1 blokje kippenbouillon (oplossen in 250 ml water)
  • 150 ml kookroom (gebruik de light variant voor een gezondere pasta)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • snufje peper, zout en peterselie
  • Parmezaanse kaas
  • citroensap
bloemkool

Bereidingswijze

Zet als eerste een pan met water op het vuur waar je de roosjes bloemkool in kunt koken, volgens de gebruiksaanwijzing.

Tip: kook de bloemkool zacht. Op die manier kun je het makkelijker door de spaghetti roeren. Prik na 15 minuten met een vork in een roosje, om te controleren of de bloemkool zacht is.

Snipper vervolgens een ui en bak deze in een (grote) pan. Voeg daarna de geperste knoflook toe.

Volkoren spaghetti

Breek de spaghetti in stukken en leg deze in de pan bij de ui en knoflook. Voeg dan gelijk de bouillon en de kookroom toe. Laat de spaghetti op laag vuur (ongeveer 10 minuten) sudderen en schep het af en toe om.

Breng het mengsel op smaak met peper, zout en een klein scheutje citroensap.

bloemkool

Als de spaghetti al het vocht heeft opgenomen is het tijd om de bloemkool er bij te doen. Roer de bloemkool door de spaghetti samen met een klein handje Parmezaanse kaas.

bloemkool

Serveer de pasta op een bord met nog een beetje Parmezaanse kaas en peterselie.

bloemkool

Deze pasta is vegetarisch en is super lekker, omdat de spaghetti het room heeft opgenomen tijdens het koken! Mocht je liever een variant maken met vlees, probeer dan eens uitgebakken spekjes of blokjes kip.

Misschien vind je dit recept ook leuk?

bloemkool

Wat is jouw favoriete pasta?

Liefs
x

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten op mijn blog? Volg mij dan ook op Instagram: FoodVibes.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Comments

  1. 29 april 2020 / 15:56

    Dit ziet er echt heerlijk uit! Wil ik zeker eens proberen! Ik ben alleen geen grote fan van bloemkool, maar misschien vind ik het zo wel heel lekker!

    • 29 april 2020 / 20:54

      Zelf ben ik ook niet dol op bloemkool, maar door de combinatie vond ik het top. 🙂

  2. 29 april 2020 / 16:04

    Ohh wat zit dit er weer lekker uit zeg! Lijkt mij ook best wel apart om dat met bloemkool te eten haha!

    • 29 april 2020 / 20:53

      Haha die gedachte had ik ook toen ik dit recept bedacht, maar het is echt super lekker!