Instagram

Romige risotto met champignons en knoflook

Deze risotto met champignons is onwijs lekker en heel romig van smaak! Maak het gerecht vegetarisch of met kip, beide varianten zijn top! Super makkelijk om te maken voor wanneer je een keertje geen zin hebt om uitgebreid te koken. 

Let op:
Dit recept gaat binnenkort van deze site verdwijnen. Je kunt alle recepten vinden op mijn nieuwe blog: Foodvibess.com!

risotto met champignons

Ingrediënten voor risotto met champignons

  • 500 ml kippenbouillon of groentebouillon
  • 1 doosje champignons
  • 150 gram risottorijst
  • klein handje Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels kookroom
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • handje rucola

Maak als eerste de kippenbouillon en doe het vuur uit als de bouillon klaar is. Begin nu met het snijden van de ui en bak deze in een diepe pan. Als de ui glazig begint te worden voeg je 1 teentje geperste knoflook toe samen met de risotto.

Giet nu beetje bij beetje de bouillon bij de risotto. Elke keer als de risotto de bouillon bijna heeft opgenomen kun je weer een scheutje toevoegen en even roeren. Doe dit op laag vuur.

risotto met champignons

Snij vervolgens de champignons in plakjes en bak deze in een aparte pan. Zodra de champignons gaar zijn kun je 3 teentjes geperste knoflook toevoegen en bak je dit mee voor ongeveer 1 minuut. Doe daarna het vuur uit en laat de champignons afkoelen.

Misschien vind je deze artikels ook leuk om te lezen?

Als de risotto al het bouillon heeft opgenomen kun je de kookroom en kaas, roerend toevoegen. Mocht de risotto iets te droog zijn voeg dan nog een beetje water toe. Voeg geen extra bouillon toe want dit maakt het gerecht erg zout!

risotto met champignons

Schep de risotto met champignons op een bord en garneer met een beetje rucola.

Liefs
x

P.s. Volg jij me al?

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten op mijn blog? Volg mij dan ook op Instagram: FoodVibes.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Immie
    13 september 2019 / 09:26

    Hoi Fabiënne,
    Risotto is zàlig! Ik maak het zelf ook geregeld maar dan gebruik ik witte wijn in plaats van bouillon. Ik ga jouw versie zeker ook eens proberen; bedankt voor je recept!