Reinigingsdoekjes good or bad?

Vroeger haalde ik in de avond vaak snel mijn make-up er af met reinigingsdoekjes. Snel en effectief, tenminste dat dacht ik altijd tot dat ik laatst een artikel las op verschillende nieuws sites. Ik was benieuwd of jullie dit wisten en daarom schrijf ik hier vandaag een kort artikel over.

De reinigingsdoekjes schijnt make-up in de huid te duwen in plaats dat je jouw gezicht goed reinigt. De doekjes kunnen voor allerlei kwaaltjes zorgen en als echte beauty liefhebber willen we dit natuurlijk voorkomen!

Niet alleen reinigingsdoekjes zijn slecht , dit zelfde geld ook voor babydoekjes of vochtig wc papier. Eigenlijk is dit helemaal niet zo vreemd.. waarom blijven anders deze doekjes zolang vochtig of lekker ruiken haha. Wees dus altijd een beetje voorzichtig wanneer je dit soort doekjes koopt en op welke manier je ze wilt gebruiken.

Deze kokos doekjes van de Action vind ik altijd zo lekker ruiken! Ik gebruikte ze vroeger echt altijd. Dat de doekjes zo lekker ruiken en vochtig blijven komt natuurlijk omdat ze vol conserveringsmiddelen zitten.

De doekjes kunnen jeuk veroorzaken bij de ogen en rondom het gezicht. Eczeem klachten komen dan ook veel voor bij het gebruik van dit soort verpakte doekjes.

Nu wil ik in dit artikel niet zeggen dat alle reinigingsdoekjes slecht zijn voor de huid maar pas hier wel een beetje mee op en lees altijd eerst even de ingrediënten.

Milde manieren om je make-up te verwijderen kun je het beste doen met milde oliën zoals: kokosvet, olijfolie of amandelolie. Natuurlijk kun je ook gewoon prima een make-up remover of een facewash gebruiken. Wat je ook gebruikt om je gezicht te reinigen spoel het altijd even na met water en smeer eventueel nog een crème op je gezicht.

Wisten jullie dit al?

Ps. volg jij mij al op Instagram?

Liefs
x

 

 

Join the Conversation

  1. Ja, ik had er ook over gelezen. Reinigingsdoekjes gebruik ik nauwelijks, maar ik denk dat af en toe geen kwaad kan. Ik reinig het liefst met micellair water (gaat lekker snel) , of een lotion of crème (die voelen altijd heel luxe en verzorgend aan)
    Maar met een zachte olie is inderdaad ook heel fijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close