Top 5 makkelijke kamerplanten

Ben je niet zo goed in het verzorgen van planten of kijk je er liever niet te veel naar om? Dan is dit een goed artikel om te lezen!

Planten zijn niet altijd makkelijk om mooi te houden en zeker niet als ze speciale wensen hebben. Inmiddels woon ik ruim een jaar samen met mijn vriend en zoals je misschien wel op Instagram hebt gezien, namen mijn vriend en ik regelmatig een kijkje bij het tuincentrum. We kochten af en toe een plant en weten nu precies wat we fijn vinden.

1. Yucca
De Yucca komt van oorsprong uit (midden) Amerika. De plant staat beter bekend als Palmleli en staat het liefst op een zonnige plaats. Een makkelijke plant omdat hij weinig water verlangt.

2. Schefflera
Een Schefflera wordt ook wel de Vingerboom genoemd. Van oorsprong komt de plant uit Australië. Een Schefflera is een mooie en sierlijke kamerplant die erg groot kan worden. Zet de plant op een lichte standplaats en geef de plant 1 keer in de week een klein beetje water. Een Schefflera is te koop met een diepgroen, groen, goud of geel blad.

3. Pannekoekplant
In de jaren 70 was de Pannekoekplant erg populair. De naam van deze plant is niet zo gek aangezien hij platte en ronde bladeren heeft. Zet de pannekoekplant op een zonnige standplaats en geef de plant één keer in de week een klein beetje water.

4. Pluimasperge
Ik noem het liever een mosplantje haha. Super makkelijk te onderhouden en past in elk interieur. De plant kun je het beste op een plekje neerzetten waar halfschaduw is, geen direct zonlicht. Geef de plant af en toe water, maar pas op dat de grond niet vochtig is. De Pluimasperge overleeft het prima als je een keertje water vergeet te geven.

5. Chamaedorea
Dit is mijn favoriete plant die in de woonkamer staat! De Chamaedorea is een palm uit Mexico die klein blijft. Het is een sterke kamerplant en heel eenvoudig qua onderhoud. Zet de plant op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Geef één keer in de week een klein beetje water, niet te veel. Zorg dat de grond niet vochtig is.

Als laatste optie kun je natuurlijk ook een toffe cactus nemen! Wat is jullie favoriete plant?

Liefs
X

P.s. Volg jij me al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. yvonne
  12 december 2020 / 11:50

  hoii! nog partijen die je zou aanraden die kunstplanten verkopen? echte planten zijn niet voor mij weggelegd!

  • 15 december 2020 / 09:22

   Hoi Yvonne!

   Je zou eens een kijkje kunnen nemen bij een tuincentrum, als deze na de lockdown weer open zijn! Die hebben tegenwoordig hele mooie kunstplanten. 🙂

   Liefs
   X