Gevulde Pastinaaksoep met tomaten

Als je mij al een langere tijd volgt dan weet je dat ik dol ben op verse soep. Dit keer deel ik een heerlijke zoete Pastinaaksoep die ook nog eens simpel te bereiden is. Zin om eens iets anders te proberen? Probeer dan eens Pastinaaksoep!

Wat heb je nodig ? (4/6 pers.)
– 1500 ml water
– snufje peper en zout
– scheutje olijfolie of boter om mee te bakken
– 2 pastinaak
– 2 teentjes knoflook
– 1 grote ui
– 1 grote prei
– 3 grote tomaten
– 3 groentebouillonblokjes
– 1 stengel verse peterselie
– 1 rode peper
– crème fraîche  (optioneel)
– staafmixer

Maak als eerst alle groenten schoon en pel vervolgens de ui en knoflook. Schil de pastinaak en snij deze in kleine blokjes net zoals de tomaat. Snij vervolgens de prei in dunne ringen en verwijder daarna de zaadlijsten, van de rode peper en snij deze in fijne stukjes. Snij als laatste de peterselie fijn.

Als alle groente is gesneden is het tijd om te gaan bakken. Verhit de olijfolie of boter in een soeppan en bak de ui en knoflook ongeveer 1 minuut op laag vuur. Voeg daarna alle groente toe en laat dit ongeveer 15 á 20 minuten op laag vuur bakken, tot de groente een beetje zacht is.

Voeg nu het water en de bouillonblokjes toe en breng dit aan de kook. Vervolgens dek je de soep af met een deksel en laat je het nog 15 tot 20 minuten pruttelen op laag vuur.

Pureer nu de soep met een staafmixer en voeg daarna de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout, en garneer met een schepje crème fraîche. Weet jij een ander fijne recept voor een verse soep? Laat het weten in een reactie hieronder!

Bon appétit.

Liefs
x

P.s. Volg jij me al?

 

Fabienne Krol
Fabienne Krol

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *