Mosterdsoep met gebakken spekjes

Winter en soep vind ik de perfecte combinatie voor in het weekend. Lekker op de bank uitrusten van een drukke week met vers gemaakte soep, zo fijn! Dit keer heb ik een mosterdsoepje gemaakt, met o.a. gebakken spekjes. Het recept is niet moeilijk en is snel gemaakt. Mocht je nieuwsgierig zijn, scrol dan eventjes naar onderen!

Wat heb je nodig? ( 2 á 3 personen)

  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 gram bloem
  • 1 liter kraanwater
  • 1 kippenbouillon
  • 2 á 3 eetlepels mosterd (grof)
  • 100 ml pakje ongeklopte slagroom
  • 125 gram spekjes
  • snufje peper en zout
  • scheutje olijfolie
  • verse peterselie (optioneel)

Snij de prei in dunne ringen en bak dit in een pan met een scheutje olijfolie. Zodra je de prei bijna ‘gaar’ hebt gebakken voeg je de ui toe en bak je dit kort mee.

Zet een pan water op en voeg de bouillon toe zodra het water kookt. Bak intussen de spekjes in een aparte pan, omdat je dit later door de soep doet.

Als je de prei en ui hebt gebakken, voeg je de bloem toe. Roer dit goed door het mengsel. Als de bouillon is opgelost in de pan met water voeg je het mengsel van de prei en ui toe. Roer dit goed door de bouillon heen met een garde zodat je geen klontjes krijgt.

Voeg als laatste de room en mosterd door de soep en roer dit goed door op laag vuur. Proef na twee eetlepels mosterd of de smaak van jouw soep goed is. Mocht je het nog niet sterk genoeg vinden doe er dan nog een halve of hele eetlepel mosterd bij.

Voeg als laatste de spekjes toe aan de soep.

Serveer de soep in een leuke kom of soepbord met een beetje verse peterselie in het midden.

Mosterdsoep sprak mij nooit aan omdat ik dacht dat het een hele sterke smaak zou hebben. Dit is gelukkig niet het geval, maar je moet er alsnog wel van houden. Ik kan in iedergeval zeggen dat het één van mijn favoriete soep is geworden.

Wat vinden jullie?

Liefs
x

enjoyyourownbeauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Immie
    23 januari 2019 / 12:51

    Heerlijk! Dat is ook een van mijn favoriete soepen! Ik ben helemaal geen “soepmens”, maar deze vind ik echt heerlijk en maak ik bij een etentje vaak als voorgerecht. Ook lekker met kleine stukjes Friese worst in plaats van spekjes!

    • enjoyyourownbeauty
      Auteur
      25 januari 2019 / 16:22

      Friese worst is inderdaad ook een hele goede tip! 🙂