Instagram

Mini Frikandelbroodjes – Simpel recept

Mini frikandelbroodjes zijn heel makkelijk om te maken en ook nog eens super lekker! Serveer de mini frikandelbroodjes bij een borrel, als lunch of gezellig op een feestje. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig om deze lekkere broodjes te maken. Nieuwsgierig naar dit recept? Lees dan snel verder!

Let op:
Deze recepten verdwijnen binnenkort van deze site. Je kunt alle recepten vinden op mijn nieuwe blog: Foodvibess.com!

Psst. Volg jij me al op @Enjoyyourownbeauty.nl, @Foodvibes.nl of Pinterest?

Mini Frikandelbroodjes

Ingrediënten voor mini frikandelbroodjes 12 stuks

  • 4 bevroren frikandellen
  • 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • curry
  • losgeklopt ei
Mini Frikandelbroodjes

Bereidingswijze

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en klop ondertussen het ei los in een kommetje. Zijn de plakjes bladerdeeg ontdooid, dan kun je beginnen met het maken van de mini frikandelbroodjes.

Snij 1 plakje bladerdeeg door de helft en snij die helft vervolgens weer in tweeën. Zie onderstaande foto. Smeer wat curry op beide stukjes en leg op één stukje een stuk frikandel.

Mini Frikandelbroodjes

Leg het andere plakje bladerdeeg op de frikandel en vouw de randen voorzichtig dicht. Druk aan met een vork. Maak daarna met een mesje sneedjes op de bovenkant en leg de mini frikandelbroodjes op een stuk bakpapier op de bakplaat.

Bestrijk de broodjes met het losgeklopte ei en schuif de hapjes in een voorverwarmde oven op 150 á 160 graden. Bak in 20 minuten gaar.

Tip: elke oven is anders qua temperatuur. Controleer daarom na 15 minuten of de broodjes niet te donker worden.

Laat de frikandelbroodjes 5 minuten afkoelen en serveer de hapjes in een leuke schaal met eventueel nog wat curry.

Misschien vind je dit artikel ook leuk om te lezen?

Mini Frikandelbroodjes

Eet smakelijk!

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie