Mijn favoriete drankjes in de herfst!

Ondanks het natte en koude weer vind ik de herfst een ontzettend fijn seizoen. Lekker op de bank s’avonds met een warm drankje, dekentje een goed boek of lekker mijn favoriete Netflix series kijken. Mijn favoriete drankjes voor dit soort momenten deel ik in de artikel!

 1. Verse Muntthee
  Muntthee drink ik eigenlijk het hele jaar door, maar in de herfst een stuk vaker. Een paar takjes munt in een kop met warm water, even laten trekken en tadaá! Tegenwoordig zie je ook vaak een winterse variant van de Muntthee in koffietentjes. Meestal zit er dan stokje kaneel en steranijs bij. Een fijne variant van de normale Muntthee!
 2. Rooibos Thee
  Naast Citroen is Rooibos ook echt één van mijn favoriet. Rooibos is cafeïnevrij en heeft een zoete kruidige smaak. Een heerlijke warme thee die bovendien ook nog gezond is door de vele mineralen, antioxidanten en vitamines.
 3. Chai Tea Latte
  Het is iets meer werk om te maken, maar echt de moeite waard. Een combinatie van thee, warme melk en kruiden. Volgens mij is het oorspronkelijk een Indiaas drankje. Er zijn verschillende recepten te vinden, maar er wordt altijd kaneel, kardemom, kruidnagel en gember gebruikt. Geen zin om het zelf te maken? Pickwick heeft ook een variant van deze thee in het assortiment!
 4. Gemberthee
  Gember heeft een aparte smaak, je moet er van houden of niet. Het is erg gezond en wordt vaak gebruikt als iemand ziek is. Gember kalmeert de maag, vermindert stress, verlicht pijnlijke spieren etc. Wat drink jij graag als het buiten koud wordt? Wanneer ik een kop gemberthee drink combineer ik dit meestal met een schijfje citroen, lekker fris!
 5. Warme chocolademelk
  Chocolademelk met een toef slagroom, mag echter niet ontbreken op dit lijstje. Leg een paar stukjes marshmallow op de slagroom om het iets feestelijker te maken. Wist je dat er verschillende recepten te vinden zijn voor warme chocolademelk. Leuk om eens te proberen!

  Liefs
  x

P.s. Volg jij me al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *