Instagram

Metal nagels met poeder van Essence

Het aanbrengen van nagellak is leuk maar met een poeder is het nog leuker! Essence verkoopt nu al een tijdje Metal Shock. Voorheen kon je dit soort poeders alleen maar bestellen bij een nagelgroothandel, super leuk om daarom die van Essence te proberen. Zal dit een goed product zijn of een goedkoop budget product, dit lees je in mijn artikel!

In totaal zijn er 6 leuke kleurtjes verkrijgbaar:
01 – mirror, mirror on the nail
02 – me and my unicorn
03 – i’m so fancy
04 – a touch of vintage
05 – under the sea
06 – be my little mermaid

Ik vond nummer 06 Be my little mermaid en 03 i´m so fancy toffe kleurtjes en vandaar dat ik deze twee ook review.

Essence raad aan om eerst een donkere kleur nagellak aan te brengen en vervolgens de poeder zodat je een nog mooier effect creëert. Bij nummer 01 Mirror, mirror on the nail raden ze aan om een lichte kleur nagellak te gebruiken. Essence belooft een adembenemend effect op de nagels, ik ben heel benieuwd!

Het potje bevat 1 gram super fijne, stof poeder. Bij het openen stuift de poeder snel uit het potje, dus zorg dat je een krant of iets anders klaar hebt liggen.

Lak als eerste je nagels met een dun laagje donkere nagellak. (dit kan gewoon jouw eigen nagellak zijn.) Essence vertelt dat je de poeder na één minuut kan aanbrengen maar dit vind ik niet fijn werken! Laat daarom je nagels ongeveer 3 minuten drogen en breng daarna de poeder aan.

Het aanbrengen van de poeder is wel een beetje rommelig want je handen zitten helemaal onder de glitters. Helaas werkt het polijsten het beste met je handen omdat je weet hoe hard je drukt op de nagels. Ook krijg je hierbij het meeste spiegelende resultaat.

Doop je vinger in het potje en verdeel nu zachtjes de poeder met je andere vinger, met ronddraaiende beweging over je nagel heen. Voor een echt mooi spiegelend effect kun je het beste twee laagjes aanbrengen. Zo komt het product beter tot zijn recht!

Tip: was je handen voorzichtig met water zodra je nagels droog zijn. Lak daarna pas je nagels met een top coat omdat het spiegelende effect zo niet dof wordt.

Ik heb gekozen voor de bijbehorende top coat van Essence maar je kunt dit ook prima doen met jouw eigen top coat!

Om eerlijk te zijn had ik niet zo’n mooi effect verwacht aangezien je voor dit soort effecten vaak echt een duur merk moet kopen. Een goed product wat doet wat het belooft. Het is wel even een rommeltje omdat alle glitters overal heen en weer vliegen maar dan heb je ook wat! Zowel de poeders als de top coat zijn €2.99.

Wat vinden jullie van het effect?

Liefs
x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Reacties

 1. 11 april 2018 / 10:09

  Ziet er zeker mooi uit! Had ik ook niet verwacht. Ik vind het wel een beetje veel werk en denk dat ik eerder een nagellak zou kopen met mirror effect. Maar voor de DIY-ers onder ons is dit hartstikke leuk.

 2. 14 april 2018 / 19:17

  Wow, wat een effect! Echt heel tof. Ik ga alle kleurtjes eens opzoeken en kijken welke ik wil hihi. Hoelang bleef het effect/poeder op je nagels zitten?

  • enjoyyourownbeauty
   Auteur
   15 april 2018 / 11:50

   Het bleef bij mij ongeveer 3 á 4 dagen echt mooi, daarna vervaagde de kleur! Een top coat raad ik je wel aan wanneer je het gaat gebruiken. 🙂

 3. 17 april 2018 / 20:06

  Gaaf effect hè! Ik heb een tijdje geleden ook een aantal kleurtjes gekocht!

 4. 25 april 2018 / 16:02

  Dit is zoo gaaf! De kleurtjes zijn ook ontzettend mooi. Ik ga een kijkje nemen bij de kruidvat.

  • enjoyyourownbeauty
   Auteur
   9 augustus 2019 / 16:13

   Kruidvat!