Instagram

hete hapjes van (vlammetjes) Jumbo

Ben jij dol op pittig eten en hou je van snacken? Dan is dit artikel helemaal top voor jou! Onlangs scoorde ik hete hapjes (vlammetjes) van Jumbo eigen merk, die ik in het weekend probeerde. Lees je mee?

hete hapjes

De hete hapjes van Jumbo zijn verkrijgbaar voor € 1,79. De verpakking bevat 12 vlammetjes die zowel in de oven of frituur kunnen worden bereid.

hete hapjes

Ingrediënten

 • Water
 • kippenvlees 19,3%
 • tarwebloem
 • ui
 • soja-eiwit
 • tomatenpuree
 • palmolie
 • knoflookpuree
 • specerijen
 • kruiden
 • chilipeper 1%
 • zout
 • suiker
 • kleurstof: paprika-extract

Toen ik de ingrediënten op de verpakking zag staan, zag ik dat er maar 1% chilipoeder in de hapjes is verwerkt. Ik ben dan ook erg benieuwd of het wel echt ‘hete’ hapjes zijn!

De snacks doe ik 12 minuten in de oven, op 225 graden. Als deze klaar zijn laat ik ze nog 2 minuten afkoelen voor een extra knapperig korstje.

Ondanks dat ik de snacks precies zo heb bereid zoals op de verpakking stond aangegeven, zijn deze gebarsten. Aan de zijkant zie je dat de vulling naar buiten is gekomen, oeps! Gelukkig zal dit de smaak niet veranderen haha.

hete hapjes

De smaak

Mijn eerste gedachte over de 1% chilipoeder, was echt helemaal fout. De hete hapjes, zijn daadwerkelijk pittig! Ik ben niet iemand die van te pittig eten houdt, maar wel goed tegen kruidig eten kan! Helaas vond ik de hete hapjes iets te pittig haha.

Tip

Wist je dat capsaïcine een stof in pepers het branderige gevoel in de mond veroorzaakt? Zuivelproducten helpen super goed om het branderige gevoel af te breken. Dit komt omdat er in zuivel eiwit caseïne zit. Probeer maar eens melk of yoghurt te nemen als je iets te pittig hebt gegeten!

hete hapjes

De hete hapjes zijn een soort mini loempia’s die een heerlijk knapperig korstje hebben. De smaak en vulling is top, alleen voor mij iets te pittig. Deze sla ik de volgende keer over.

Durf jij het aan? 😉

Liefs
x

P.s. Volg jij me al?
Instagram @enjoyyourownbeauty.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten op mijn blog? Volg mij dan ook op Instagram: FoodVibes.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie