Gevulde paprikasoep met een romige smaak

Deze mega lekkere paprikasoep heb ik een aantal keren gegeten op een druilerige dag, die ik zeker aan jullie kan aanraden. Deze soep is ook goed te doen voor mensen die niet zo dol zijn op paprika. Nieuwsgierig? Lees dan snel dit recept en probeer het zelf!

Let op:
Deze recepten verdwijnen binnenkort van deze site. Je kunt alle recepten vinden op mijn nieuwe blog: Foodvibess.com!

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote wortel
  • 4 rode paprika’s
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel tijm
  • +/- 2 eetlepels paprikapoeder
  • snufje zout en peper

Snipper als eerste de ui en bak deze kort in een pan tot de ui glazig is geworden. Voeg daarna de geperste knoflook toe en roer goed door de ui. Snij nu alle paprika en wortel in kleine blokjes en bak dit voor ongeveer 10-15 minuten mee.

Voeg 1 liter water toe bij de groente en verkruimel 2 blokjes kippenbouillon boven het water. Laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur en roer het af en toe door. Nu de soep bijna klaar is hoef je het alleen nog maar te pureren met een staafmixer of blender.

Na het pureren is het tijd om de soep nog iets meer smaak te geven door alle kruiden toe te voegen. Voeg als laatste stap de crème fraîche toe en laat de soep nog 5 minuten garen op laag vuur.

Persoonlijk ben ik dol op zelfgemaakte soep, vooral in de herfst of winter. Wist je dat je soep ook heel makkelijk kunt invriezen? doe de hoeveelheid van een kommetje in een diepvrieszakje en leg dit in de vriezer. Zo heb je altijd soep in huis!

Wat is jullie favoriete soep?

Liefs
x

P.s. Volg jij me al?

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten op mijn blog? Volg mij dan ook op Instagram: FoodVibes.nl

Join the Conversation

  1. Mijn favoriet is mosterdsoep, mmmm. Maar deze lijkt me ook superjummie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close