Instagram

Gevuld stokbrood met gehakt

Gevuld stokbrood met gehakt. Een gevuld stokbrood met gehakt is onwijs lekker en super simpel om te maken. Serveer het gevulde stokbrood bij een soep of serveer het als een lekkere (borrel) snack in het weekend. Lees je gezellig mee?

Let op:
Deze recepten verdwijnen binnenkort van deze site. Je kunt alle recepten vinden op mijn nieuwe blog: Foodvibess.com!


Let op:
Deze recepten verdwijnen binnenkort van deze site. Je kunt alle recepten vinden op mijn nieuwe blog: Foodvibess.com!

Gevuld stokbrood met gehakt

Psst. Volg jij me al op Instagram @Enjoyyourownbeauty.nl, @Foodvibes.nl of Pinterest?

Ingrediënten voor 2 stokbroden

  • 200 gram gehakt of vegetarische stukjes kip
  • 2 stokbroden
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 1 bosui
  • 1 rode ui
  • 1,5 eetlepel chilisaus
  • 1 teentje knoflook
  • handje (4) champignons
  • een halve rode paprika
  • 2 handjes geraspte kaas
  • Snufje zout en zwarte peper
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • Snufje Italiaanse kruiden

Verwarm de oven voor op 150 á 160 graden.

Gevuld stokbrood met gehakt

Begin met het uithollen van het stokbrood. Dit kun je doen door bijvoorbeeld eerst met een mes een vorm te snijden in het stokboord en het vervolgens met een lepel verder uit te hollen.

Doe 200 gram gehakt in een beslagkom en snij de ui, halve paprika, bosui, knoflook en champignons in kleine stukjes. Voeg dit samen met het paneermeel en ei toe aan het gehakt en mix alles tot een egaal ‘papje’.

Gevuld stokbrood met gehakt

Breng het gehaktmengsel verder op smaak met de kruiden: paprikapoeder, zwarte peper, zout en chilisaus.

Vul nu het stokbrood met het gehaktmengsel en strooi er als laatste wat geraspte kaas en Italiaanse kruiden over.

Gevuld stokbrood met gehakt

Bak het stokbrood 15 á 20 minuten in de oven. Elke oven is anders, dus controleer na 15 minuten of het stokbrood niet te donker wordt.

Gevuld stokbrood met gehakt

Misschien vind je deze recepten ook leuk om te lezen?

Eetsmakelijk!

Liefs
x

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

  1. Janine
    20 augustus 2021 / 12:58

    Hey Fabienne, Wat ziet dit er lekker uit! Nooit geweten om dit te maken.
    Ik kan niet goed tegen Pittige saus, wat kun je inplaats Chili saus gebruiken? Ik wil deze wel eens maken.

    Liefs,
    Janine

    • 1 september 2021 / 12:33

      Hoi Janine,

      Bedankt voor je reactie, leuk om te lezen!

      Chilisaus is ook verkrijgbaar in een ‘zoete’ variant, deze is minder pittig. Misschien is dit een goede optie? 🙂
      Je kunt eventueel ook iets minder rode ui of bosui verwerken in het gerecht.

      Liefs
      x