Instagram

Proteïne repen maken met chocolade en stroop

De meeste sporters kopen vast wel eens proteïne repen. Het zorgt voor spierherstel, maar geeft ook veel energie doordat de reep veel koolhydraten bevat. Natuurlijk kun je kiezen om elke keer een reep te kopen, maar het is nog leuker om het zelf te maken! Daarnaast is het een stuk goedkoper en maak je in één keer een hele voorraad. Nieuwsgierig? Lees dan verder.

Let op:
Deze recepten verdwijnen binnenkort van deze site. Je kunt alle recepten vinden op mijn nieuwe blog: Foodvibess.com!

Wat heb je nodig?

  • 30 gram walnoten
  • 30 gram stroop
  • 100 gram eiwitpoeder  (chocolade)
  • 130 gram pindakaas
  • 30 gram cacao
  • 189 gram havermout
  • 100 ml melk
  • 1 bakje die je kunt invriezen

Stap 1:
Meng als eerste alle droge ingrediënten in een kom: eiwitpoeder, cacao en de havermout.

Stap 2:
Breek of snij de walnoten in kleine stukjes en voeg deze toe aan het mengsel. Roer alles goed door elkaar voordat je de natte ingrediënten toe gaat voegen.

Stap 3:
Weeg de hoeveelheid pindakaas, melk en stroop af en doe dit in de kom bij de rest van de ingrediënten. Roer alles goed door en maak met je handen een stevige bal. Als je merkt dat de bal erg plakkerig is dan kun je het beste nog een beetje havermout toevoegen. Te droog? Voeg dan nog een scheutje water toe.

Druk na het kneden de bal plat in een bakje wat je straks gaat invriezen. Druk alles stevig aan en doe vervolgens een deksel los op het bakje. Laat het ongeveer 2 uren in de vriezer liggen.

Wanneer de uren zijn verstreken kun je het bakje uit de vriezer halen. Het kan nodig zijn om de repen iets te laten ontdooien voor je het kan snijden. Snij de repen in gelijke stukken en wikkel ze daarna in folie. Op deze manier kun je gemakkelijk een reep meenemen! (Bewaar de proteïne repen in de koelkast) .

Easy toch?

Liefs
x

P.s. Volg jij me al?

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten op mijn blog? Volg mij dan ook op Instagram: FoodVibes.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *