Instagram

Flammkuchen met spekjes en rode ui – Simpel recept

Flammkuchen met spekjes en rode ui is super lekker en onwijs makkelijk om te maken! Serveer deze heerlijke Flammkuchen als avondeten of als lekkere snack in het weekend. Nieuwsgierig naar dit recept? Lees dan snel verder!

Let op:
Deze recepten verdwijnen binnenkort van deze site. Je kunt alle recepten vinden op mijn nieuwe blog: Foodvibess.com!

Psst. Volg jij me al op @Enjoyyourownbeauty.nl, @Foodvibes.nl of Pinterest?

Flammkuchen met spekjes en rode ui

Ingrediënten voor 1 Flammkuchen met spekjes en rode ui

  • 1 Rol flammkuchen deeg (Tante Fanny)
  • 200 á 300 ml crème fraiche
  • 2 rode uien
  • 300 gram gerookte spekreepjes
  • snufje zwarte peper
  • 1 bosui

Tip: Voeg ook eens wat gesneden ringen prei of champignons toe.

Flammkuchen met spekjes en rode ui

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 á 160 graden. Rol het deeg gelijk uit op de bakplaat met bakpapier. Het verplaatsen van het deeg is erg onhandig, dus zorg dat je het gelijk goed op de bakplaat legt.

Flammkuchen met spekjes en rode ui

Smeer met de achterkant van een lepel ongeveer 200 á 300 ml crème fraiche over het deeg. Snij de rode ui in ringen en verdeel dit samen met de spekjes over het deeg. Je kunt de spekjes rauw op het deeg leggen. Strooi als laatste wat zwarte peper over de flammkuchen.

Misschien vind je het onderstaande artikel ook leuk om te lezen?

Flammkuchen met spekjes en rode ui

Bak de flammkuchen met spekjes en rode ui in 15 minuten gaar. Strooi er als laatste nog wat gesneden ringen bosui over en serveer direct. Bewaar de overgebleven flammkuchen in de koelkast. Deze kun je prima de volgende dag nog eten.

Tip: Wil je de flammkuchen met spekjes en rode ui de volgende dag warm eten? Schuif het dan kort +/- 5 á 7 minuten in een voorverwarmde oven. Niet langer want dan is de kans dat je flammkuchen erg droog wordt.

Flammkuchen

Eet smakelijk!

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *