Instagram

Zo werk je zo comfortabel mogelijk thuis

De meeste mensen die thuis kunnen werken, werken op dit moment thuis. Het ritme is waarschijnlijk heel anders, dan wanneer je op kantoor werkt. In dit artikel geef ik een aantal tips, hoe je het zo comfortabel mogelijk kunt maken. Lees je mee?

comfortabel werken

Als je thuis moet werken is het natuurlijk verleidelijk om lekker met de laptop op de bank te gaan zitten, maar echt comfortabel en productief is dit waarschijnlijk niet haha. Begin dus met het zoeken naar een geschikte ruimte in huis. Misschien heb je een kamertje over, waar normaal oude spullen staan.

comfortabel werken

Tips

 • Hou je aan de normale werktijden en dus ook aan de pauze.
 • Plan je werkzaamheden in. Zo heb je een duidelijk overzicht. Je kunt ook verschillende apps gebruiken of een ouderwetse agenda. Eén van de apps die ik zelf gebruik is: ToDo-lijst, takenlijst.
 • Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Zorg dat jouw werkplek netjes blijft.
 • Zet je telefoon op stil of demp de meldingen van social media. Het is zo makkelijk om snel tussendoor even een apje of social media te checken, waardoor je snel bent afgeleid.
 • Trakteer jezelf op een fijne lunch in je pauze. Maak bijvoorbeeld de dag van te voren een lekkere soep, deze kun je ook nog eens invriezen, voor andere momenten. Altijd handig!
comfortabel werken
Lunch: Klik hier voor meer recepten.
 • Zet de radio zachtjes aan.
 • Blijf niet in je pyjama of trainingsbroek hangen. Door je haar te doen en jezelf aan te kleden voel je je productiever.
 • Sta af en toe op en loop een rondje. Zo voorkom je (rug/nek) klachten.
 • Maak een groepsapp of andere chat aan met jouw collega’s. Door een fijne communicatie werk je ook een stuk prettiger thuis.
Photo-Plog Maart: Coronavirus, wandelen en Snuffie
Maak in de pauze eens een korte wandeling, zoals je normaal ook zou doen.

Mocht jij nog meer tips hebben om comfortabel thuis te werken, laat het dan vooral weten in een reactie! 😉

Misschien vind je dit artikel ook leuk?

Liefs
x

Psst. Volg jij me al op @Enjoyyourownbeauty.nl of @Foodvibes.nl ?

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 12 mei 2020 / 10:46

  Wat een handig artikel voor mensen die momenteel thuis aan het werk zijn. Het lijkt mij ook prettig om routine te hebben en inderdaad niet op de bank gaan zitten werken. Zelf werk ik op kantoor en daar ben ik nog steeds heel blij mee.

 2. 12 mei 2020 / 15:40

  Denk dat je al een heleboel nuttige tips geeft in je artikel, dus heb geen aanvullingen. Ik denk dat ik het best lastig zou vinden om thuis te werken door alle afleiding enzo haha.

 3. 12 mei 2020 / 21:12

  Het zijn echt hele handige tips! Ik ben blij dat ik met de post gewoon nog zo kan werken.