Instagram

Coburgerham met roomkaas

Heb jij wel eens gehoord van die heerlijke hamrolletjes met roomkaas? Met kerst kreeg ik van mijn familie zo’n rolletje aangeboden. Ik had het natuurlijk al wel eens zien liggen in de winkel maar het sprak mij nooit aan omdat ik niet zo dol ben op ham. Maar toen ik dit proefde was ik helemaal verkocht, verrukkelijk! In dit artikel leg ik uit hoe jij ze gemakkelijk zelf maakt!

Wat heb je nodig?

 • 1 pakje coburgerham
 • 1 bakje verse roomkaas
 • snufje gedroogde of verse peterselie.
 • snufje zout
 • snufje peper

Coburgerham is een gedroogde ham soort en is lekker zoutig, perfect met een smeuïge roomkaas. Het maken van dit recept is super simpel, je hebt in een handomdraai zelf jouw eigen snack geregeld!

Neem wat roomkaas uit het doosje en leg dit op een plakje ham. Rol vervolgens de ham om het blokje kaas heen en snijd de ham doormidden wanneer de roomkaas goed is bedekt. Dit hoeft dus niet een heel plakje ham te zijn, anders wordt het te dik.

Strooi vervolgens een beetje peper en zout over de hamrolletjes heen, als laatste ook wat peterselie. Nu zijn je hamrolletjes helemaal klaar om te serveren!

Wat vind jij van hamrolletjes en weet jij zelf nog een lekkere snack? Laat het weten in een reactie hieronder.

Liefs
x

P.s. Volg jij me al?

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten op mijn blog? Volg mij dan ook op Instagram: FoodVibes.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. Immie Krol
  1 februari 2018 / 17:05

  Hoi Fabiënne,
  Wat een leuke blog! Zelf vervang ik de coburger ham wel eens door salami, ook heerlijk. Of de roomkaas mengen met een teentje knoflook, een sjalotje en wat bieslook. Dit smeren over een plakje ham en dan oprollen en in stukjes snijden.
  Een ander lekker hapje is gevulde abrikozen met geitenkaas en honing en omwikkeld met spek: laat de abrikozen een paar uur wellen, doe er wat geitenkaas in, rol er een plakje ontbijtspek omheen en sprenkel er wat honing over. Dan even verwarmen in de oven, echt heerlijk!
  Of dadels gevuld met roomkaas, mmm…
  Succes met je blog; ik blijf je volgen!

  • enjoyyourownbeauty
   Auteur
   1 februari 2018 / 20:35

   Hoi Immie!

   Bedankt voor je leuke tips. Ik zal dit zeker onthouden, klinkt erg lekker! 🙂

 2. 1 februari 2018 / 22:09

  Dat ziet er lekker uit! Vroeger aten wij op verjaardag augurken die wij in boterham worst rolden. Vond ik toen heel lekker, vooral het frisse van de augurk erbij!

  • enjoyyourownbeauty
   Auteur
   2 februari 2018 / 07:26

   Oohh dit ken ik ook nog wel. At ik ook vaak op feestjes vroeger haha!

 3. 2 februari 2018 / 12:07

  Wauw wat leuk! en eigenlijk heel simpel te maken. Ik zou ook liever gaan voor vers, ipv uit een bakje uit de winkel. Ik ga hem zeker onthouden!