Instagram

Broodje Beenham met diy: honing/mosterd saus

Een tijdje geleden proefde ik op de markt een super lekker broodje, namelijk een broodje beenham! In eerste instantie sprak dit broodje mij niet aan, maar toen ik een hap nam… Om die reden wil ik dit broodje graag met jullie delen!

Let op:
Deze recepten verdwijnen binnenkort van deze site. Je kunt alle recepten vinden op mijn nieuwe blog: Foodvibess.com!

Wat heb je nodig (1 persoon) :

 • 2 theelepels honing
 • 2 theelepels mosterd
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1,5 eetlepel mayonaise
 • snufje peper en zout
 • 1 pakje fijngesneden beenham (voorkeur AH)
 • 1 pakje hamburgerbroodjes
 • 1 handje rucola (optioneel)
 • 1 rode ui (optioneel)

Het maken van de honing mosterd dressing is erg makkelijk. Meng de honing, mosterd, olijfolie en mayonaise en voeg daarna een klein beetje peper en zout toe aan het mengsel. Nu is je dressing helemaal klaar!

Rul vervolgens de beenham op hoog vuur gaar en schep dit steeds om. Pas op dat het niet verbakt want de plakjes van de AH zijn heel dun gesneden.

Doe de broodjes zoals aangegeven staat op de verpakking in de oven. Snijd daarna het hamburgerbroodje open en leg de gegrilde beenham op het broodje. Het broodje kun je ook omwisselen door een stokbroodje, dit is ook lekker!

Strooi nu met een lepeltje een beetje honing mosterd dressing over de ham heen zodat het een heerlijke zoete/hartige smaak krijgt.

Wil je net als ik een beetje meer variatie aanbrengen op dit recept? Snij dan een rode ui in fijne ringen en voeg een beetje rucola toe.

Stiekem is dit één van mijn favoriete recepten geworden na het lopen van één rondje markt haha. Een lekker broodje om eens te eten tijdens de lunch of om te bestellen op het terras. Mijn voorkeur gaat uit om het broodje te maken met iets meer variantie zoals de ui en rucola.

Wat is jullie favoriete lunch tussen de middag? Laat het weten in een reactie hieronder.

Liefs
x

P.s. Volg jij me al?

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten op mijn blog? Volg mij dan ook op Instagram: FoodVibes.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Immie Krol
  22 augustus 2018 / 17:01

  Heerlijk; ik ben ook dol op een broodje beenham! Maar omdat ik sinds 2 jaar koolhydraatbeperkt eet, eet ik geen brood meer bij de lunch. Mijn favoriete lunch is een lekkere witlofsalade met tonijn, mayonaise, rode ui en een gekookt ei. Of een ruccola salade met zongedroogde tomaatjes, gerookte kip, sesamzaadjes, geraspte kaas en een pestodressing. Ook een gevulde onelet vibd ik heerlijk of ons “boot-ei” (hebben we zo genoemd omdat we het eigenlijk alleen aan boord eten); dat is een uitsmijter met ham, kaas en uitgebakken spek, heerlijk!

 2. 24 augustus 2018 / 20:07

  Dit was altijd één van mijn favoriete broodjes, hmm zo lekker!
  Nu eten wij alweer bijna 17 maanden vegetarische en een goede vervanging heb ik nog niet gevonden 😉