4 simpele varianten voor bladerdeeghapjes

4 simpele varianten voor bladerdeeghapjes

In dit artikel lees je vier simpele bladerdeeghapjes die het altijd goed doen! Voor jezelf, verjaardag of een feestje. De snacks zijn super simpel te bereiden en helemaal niet moeilijk. Benieuwd? Lees dan even dit artikel door.

Bladerdeeg met knakworst (chilisaus optioneel)
Eerlijk is eerlijk ik denk dat dit één van de favoriete bladerdeeghapjes is die erg geliefd is onder de mensen!

Pak een plakje bladerdeeg en snijd deze vervolgens in 4 gelijke stukken. Vervolgens snij je een knakworstje ook in 4 stukken en leg in het midden van de bladerdeeg een stukje worst. Flap ze daarna dicht in de vorm van een appelflap en smeer de snack in met een beetje geklutst ei. Als laatste kun je er een paar sesamzaadjes overheen strooien voor wat extra smaak!

Bladerdeeg met pesto, tomaat en mozzarella
Op mijn blog heb ik al eens een recept gedeeld over een tosti met dezelfde ingrediënten! Omdat ik die tosti zo lekker vond besloot ik om hetzelfde te proberen met bladerdeeg.

Smeer een klein beetje pesto op het plakje bladerdeeg, pas wel op dat je er niet te veel op smeert! Leg in het midden de fijn gesneden mozzarella en bestrooi dit met een klein beetje peper. Vervolgens leg je de dunne schijfjes tomaat op de mozzarella en hierover strooi je nog een klein beetje zout.

Vouw het plakje bladerdeeg dubbel zoals ik op de bovenstaande foto heb gedaan. Daarna druk je met de vork de ‘open kanten’ nog even dicht. Smeer de hapjes als laatste in met een geklutst eitje.

Bladerdeeg met chilisaus en feta
Als ik moest kiezen tussen al deze snacks dan is deze variant mijn favoriet! Smeer het plakje bladerdeeg in met een laagje chilisaus en leg de verkruimelde feta in het midden. Vouw de bladerdeeg op dezelfde manier dicht als bij de pesto variant. Besmeer de snack als laatste met een geklutst ei, zodat hij mooi goudbruin bakt.

Bladerdeeg met bacon, chilisaus en sesamzaadjes
Als tweede keus is dit mijn favoriet, onwijs lekker door de zoutige bacon.

Smeer het plakje bladerdeeg in met chilisaus en leg daarover heen 2 plakjes bacon. Rol het plakje bladerdeeg op en snij het in 3 gelijke stukken. Smeer vervolgens de hapjes in met geklutst ei en strooi daarover heen een paar sesamzaadjes.

Alle snacks moeten ongeveer 10 a 15 minuten in de oven op 180 graden. De exacte bereidingstijd hangt af van jouw oven dus controleer na 10 minuten even je snack.

Wat is jullie favoriet?

Liefs
x

P.s. Volg jij me al?

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten op mijn blog? Volg mij dan ook op Instagram: FoodVibes.nl

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. Immie
    18 januari 2019 / 09:58

    De hapjes met chilisaus lijken mij het lekkerst en ga ik zeker maken!
    Zelf maak ik regelmatig kaasbroodjes of bladerdeegpakketjes gevuld met gekruid gehakt. Maar dan moeten ze iets langer en op hogere temperatuur (half uurtje op 220 graden) Als ik nasi over heb, vul ik ze daar ook wel eens mee, is ook heerlijk!
    Groetjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?