Instagram

Appelcake met kaneel – Simpel recept

Appelcake met kaneel. Een lekker plakje cake gaat er altijd wel in, toch? Vandaag wil ik deze heerlijke appelcake met kaneel, met jullie delen! Een ontzettend lekkere cake en het is weer eens een andere variant. Nieuwsgierig naar het recept? Lees dan snel verder!

Let op:
Dit recept gaat binnenkort van deze site verdwijnen. Je kunt alle recepten vinden op mijn nieuwe blog: Foodvibess.com!

Psst. Volg jij me al op Instagram? @Enjoyyourownbeauty.nl, @Foodvibes.nl of Pinterest?

Appelcake met kaneel

Ingrediënten voor één Appelcake met kaneel

  • 4 eieren
  • 200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 appels
  • snufje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Snij de boter in blokjes en doe dit in een (beslag)kom. Voeg vervolgens de suiker, vanillesuiker en een snufje zout toe. Mix alles met een elektrische garde goed door. (+/- 3 minuten)

Voeg nu één voor één de eieren toe door het mengsel terwijl je blijft mixen. Zijn alle eieren goed opgenomen? Voeg dan ook de bloem en het bakpoeder toe.

Appelcake met kaneel

Tip: Knip een stuk bakpapier en leg deze in de cakevorm. Zo kun je de cake makkelijk uit de cakevorm tillen.

Schil en snij ondertussen 1,5 appel in blokjes en verwijder het klokhuis. Roer deze stukjes appel samen met 2 theelepels kaneel door het cakebeslag. Snij de overgebleven appel in plakjes

Appelcake met kaneel

Schep het cakebeslag in de cakevorm en steek de overige plakjes appel in de cake.

Bak de appelcake met kaneel nu in 60 minuten gaar. Kijk af en toe of de cake niet te donker van kleur wordt. Is dit wel het geval? Dan kun je de appelcake met kaneel afdekken met wat aluminiumfolie.

Misschien vind je dit recept ook leuk?

Tip: Elke oven is anders, dus het kan zijn dat jouw bereidingstijd iets korter of langer is. Hou dit dus eventjes in de gaten! 😉

Eet smakelijk!

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *