Instagram

Pickwick

Ben jij ook net als ik gek op thee? In de avond drink ik vaak een kopje thee voordat ik ga slapen. In de winter ben ik vaak een echte koukleum en een warm drankje is dan perfect. Als echte thee liefhebber heb ik vele soorten Pickwick thee in huis.

Door alle drukte tijdens deze december maand leek het me leuk om de Pickwick, slaap lekker en ontspanning thee te reviewen. Iedereen kan wel even een lekker thee momentje gebruiken!

De Pickwick ontspanning thee is een kruidenthee met Kamille en Honing. Kamillethee wordt vaak ook wel de wonderthee genoemd! Ik zal hieronder een aantal punten neerzetten waardoor je snapt dat dit eigenlijk een top product is.

 • Tegen keelpijn: naast honing in je thee werkt Kamillethee ook prima tegen keelpijn! De thee verzacht je keel. Mocht je vaak last hebben van keelpijn dan kun je er altijd nog een schepje honing bij in doen zodat je het effect versterkt.
 • Maag en darmen: door de zachte werking van Kamille kalmeert deze thee bij buikkrampen, een opgeblazen gevoel, buikpijn of als je last hebt van een slechte spijsvertering
 • rustgevend: Kamillethee werkt rustgevend tijdens stressvolle periodes. Het kan je helpen om sneller in slaap te vallen en bij vermoeidheid.
 • Pijnstiller: bij hoofdpijn of andere ontstekingen in je lichaam helpt kamille het te kalmeren.

Er zijn nog veel meer positieve verhalen te vinden op het internet maar dit zijn toch wel de bekendste.

De slaap lekker thee van Pickwick heeft een kruidenmelange die bestaat uit valeriaan, Kamille, lavendel en citroenmelisse. Valeriaan ondersteund een goede nachtrust, een extra steuntje voor het slapen gaan, dat klinkt bijna perfect! Valeriaan wordt ook wel gebruikt bij angst. Kamille zorgt weer voor een kalmerend effect.

Lavendel wordt overigens ook gebruikt om stress en slapeloosheid tegen te gaan. Lavendel heeft een antibacteriële werking. Dit wordt ook wel gebruikt om wonden te ontsmetten, maag en darmklachten of tegen verkoudheid. Je zou bijna zeggen dat Lavendel ook een wonder product is!

Natuurlijk heb ik deze thee voor jullie geprobeerd. De kamillethee heeft een hele zachte smaak. En ik weet bijna wel zeker dat deze thee perfect is bij keelpijn. De gehele verpakking bevat 90% Kamille. De rest van de ingrediënten kan ik niet echt proeven.

De Kamille is duidelijk aanwezig. Mocht je hier niet zo van houden dan raad ik je deze thee niet aan. Deze thee ga ik zeker afwisselen met de rest van al mijn lekkere Pickwick smaakjes!

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, de slaap lekker thee van Pickwick is niet mijn favoriet, hij ruikt erg sterk! Wat nou precies de geur is kan ik niet helemaal plaatsen maar ik denk dat het valeriaan is.

Ik had het doosje op mijn kamer laten staan en toen ik later terug kwam, stonk mijn kamer zo erg! Gelukkig proefde hij wel beter dan dat hij rook, maar alsnog niet helemaal mijn smaak haha. Deze thee bevat 59% Kamille maar deze proef ik niet echt, de geur overheerst.

Mijn favoriet van deze twee doosjes is de ontspanning thee. Wat is jullie favoriete thee van Pickwick?

Liefs
x

 

 

 

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 9 januari 2018 / 10:34

  Aaah, jammer van die geur van die slaap thee! Maar gelukkig valt de smaak dan toch wel mee allez een beetje dan toch voor jouw! 😉

 2. 14 januari 2018 / 12:37

  Ik drink graag de rooibos thee. Vroeger was ik vooral fan van zwarte bessen van Pickwick.

 3. 15 januari 2018 / 00:19

  Ik ben gek op thee! Ben erg benieuwd naar de slaap lekker thee (niet zozeer naar de geur, maar wel of het wat doet).